Node-Red u Internetu stvari


Fakultet strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru, u okviru projekta Povećanje konkurentnosti mikro, malih i srednjih poduzeća digitalizacijom - IC SMED, kojeg sufinanciraju Europska unija i Savezna Republika Njemačka, pri Centru za digitalizaciju, nastavlja sa edukacijama iz područja digitalizacije. Ovaj put riječ je o jednodnevnoj edukaciji iz područja primjene Interneta stvari u proizvodnji.

Node-Red u Internetu stvari

Edukacija Node Red in IoT će sudionicima dati pregled trenutnog stanja i pozicije IoT-a unutar Industrije 4.0. Polaznici će dobiti informacije o prednostima i nedostatcima IoT-a. Definirat će se IoT kao nastavak razvoja pametnih senzora te će se prikazati njihova primjena u različitim sferama industrije i svakodnevnog života. Polaznici će dobiti bitne informacije o karakteristikama komunikacijskih tehnologija i protokola koje IoT koristi za uspješnu distribuciju podataka. Upoznat će rad Node-Red programskog okruženja za implementaciju ioT-a kroz primjer study-case-a koji je razvijen na Fakultetu strojarstva, računarstva i elektrotehnike (Sveučilište u Mostaru).

Osnovna znanja i vještine koje će sudionici radionice steći:

  • Definirati IoT te biti informirani o prednostima i nedostatcima navedene tehnologije.
  • Odabrati vrstu komunikacijskog protokola za IoT rješenje.
  • MQTT protokol komunikacije između IoT-a i korisnika.
  • Koristiti Node-Red programsko okruženje.
  • Koje su razvojne platforme zastupljene na tržištu.

Agenda edukacije

Prijavni obrazac: https://forms.gle/wQGZBE7GQVYTRPYM8

 

Radionica će se održati u srijedu, 14. srpnja 2021. godine s početkom u 13:00 sati putem Zoom platforme. Poveznicu za edukaciju će dobiti samo prijavljeni polaznici

Pozivamo uposlenike mikro, malih i srednjih poduzeća, studente kao i djelatnike srednjih strukovnih škola da se prijave na edukaciju i steknu nova znanja iz područja digitalizacije proizvodnih procesa koji predstavljaju budućnost proizvodnih poduzeća ukoliko žele ostati konkurentni na globalnom tržištu.

 

Projekt IC SMED se realizira u partnerstvu sa HERAG razvojnom Agencijom ŽZH i pet lokalnih poduzeća: MA-COM d.o.o. Stolac, Škutor d.o.o. Mostar, SIK d.o.o. Mostar, Weltplast  d.o.o. Posušje, TEM Mandeks d.o.o. Široki Brijeg. Za više informacija o EU4Business projektu posjetite: eu4business.ba
STUDENTSKI PROJEKTI

FSRacingTeam

Sveučilište u Mostaru
Fakultet strojarstva, računarstva i elektrotehnike
Matice hrvatske bb, 88000, Mostar
Bosna i Hercegovina


| e-mail: office@fsre.sum.ba
| Tel.: +387 (36) 337-001
| Faks: +387 (36) 337-012
| Facebook stranica