Natječaj za usavršavanje sveučilišnog nastavnog osoblja u području znanstvenog istraživanja


Otvoren je natječaj Veleposlanstva SAD-a u zajedništvu s kompetentnim američkim sveučilištima koji organiziraju dva intenzivna jednotjedna modula u rujnu 2021. Moduli su namijenjeni različitim  razinama profesionalnog usavršavanja sveučilišnog nastavnog osoblja u području znanstvenog istraživanja koristeći baze podataka dobivene sudjelovanjem BiH kroz ILSA (International Large Scale Assessments).

Cilj modula je razvijanja znanja i praktičnih vještina kroz grupni rad uz istovremeno održavanje obaju modula četiri dana za redom u trajanju od 5 sati. Američki stručnjaci organizirati će program modula u nekoliko sesija kroz svakodnevni asinkroni rad te jednu svakodnevnu sinkronu sesiju u trajanju od najviše 120 minuta.

Modul 1 bit će usmjeren na različite ILSA-e, njihove sličnosti i razlike, pronalaženje istih testnom dokumentacijom, učinkovito korištenje rezultata u istraživanju i politici, analizu podataka, upotrebu IDB analizatora u temeljenim  analizama i tumačenju rezultata i dr.

Modul 2 namijenjen je složenijim analizama i bit će usmjeren na naprednija znanstvena istraživanja s naglaskom na objavljivanje u akademskim časopisima ili izlaganje na znanstvenim skupovima.

 

Ljubazno molimo da svi zainteresirani kandidati dostave, putem email adrese rektorat-ms@sum.ba do ponedjeljka 07.06.2021., uz prijavu svoj  CV u kojem su razvidne sljedeće informacije:

 

1. Naziv modula za koji se kandidat prijavljuje;

2. Razina znanja engleskog jezika kandidata;

3. Softver koji kandidat koristi odnosno koji je dostupan za statističke analize;

4. Razina statističkih vještina kandidata;

5. Koji znanstveni časopisi i/ili konferencije su zanimljivi kandidatu za objavljivanje / predstavljanje (ova se točka odnosi samo na zainteresirane za Modul 2).

 Više informacija o modulima može se pronaći ovdje.
STUDENTSKI PROJEKTI

FSRacingTeam

Sveučilište u Mostaru
Fakultet strojarstva, računarstva i elektrotehnike
Matice hrvatske bb, 88000, Mostar
Bosna i Hercegovina


| e-mail: office@fsre.sum.ba
| Tel.: +387 (36) 337-001
| Faks: +387 (36) 337-012
| Facebook stranica