Međunaroda olimpijada Open Doors: Russian Scholarship Project


1. listopada je počela treća Međunarodna olimpijada za master (postdiplomske) studije  Open Doors: Russian Scholarship Project zahvaljujući kojoj studenti iz cijelog svijeta mogu dobiti besplatno obrazovanje na master studijama na najboljim ruskim sveučilištima.

Olimpijada se održava uz podršku Rossotrudničestva i Ministarstva obrazovanja i nauke Rusije, organizator projekta je Asocijacija globalnih univerziteta («Глобальные университеты»). Zahvaljujući ovoj inicijativi, talentirani studenti iz stranih zemalja imaju priliku upisati se na master studij po sustaau „sve na jednom mjestu“ bez prijemnih testova. Aplikant može izabrati bilo koje od više od 500 univerziteta u 80 gradova Rusije, uključujući sveučilišta uključena u međunarodne ocjene Times Higher Education World University Rankings (THE), QS World University Rankings i Academic Ranking of World Universities (ARWU). Pobjednici olimpijade automatski se upisuju i izabrani po želji sveučilište prije glavnog takmičenja aplikanata.

Državljanin bilo koje zemlje osim Ruske Federacije (kao i sunarodnici koji trajno žive u inozemstvu) s fakultetskom diplomom ili koji završava osnovni studij 2020. može sudjelovati na Olimpijadi. Sve faze odabira se provode putem interneta, kriteriji za odabir su transparentni i razumljivi.

Više od 22 000 ljudi iz 162 zemlje sudjelovalo je u olimpijskim igrama 2018.-2019. 316 studenta iz 60 zemalja su postali pobjednici.

Olimpijada za akademsku godinu 2019-2020. će biti održana u 11 smjerova. Pobjednici Olimpijskih igara mogu odabrati bilo koji smjer obuke u skladu s profilom olimpijade i jedan ili više ruskih sveučilišta koja pružaju obuku u smjeru koji ih zanima. Koordinatori profila su МФТИ (matematika i umjetna inteligencija), Университет ИТМО (informatika), НИЯУ МИФИ (inženjerstvo i tehnologija, fizika), НИУ ВШЭ (političke znanosti, ekonomija), ТГУ (biologija, psihologija, lingvistika i moderni jezici), НГУ (poslovanje i upravljanje, hemija).

Olimpijada se održava u dvije faze. Da biste sudjelovali, potrebno je da se registrirate na web stranici projekta: od.globaluni.ru. U fazi kvalifikacije ocjenjuje se portfolio sudionika koji su se prijavili na web stranici do 15. prosinca 2019. godine. Oni sudionici koji su odabrani bit će pozvani na drugu fazu koja će se održati od 15. do 30. siječnja 2020. godine. Spisak pobjednika i dobitnika nagrada će biti objavljen na web stranici projekta 20. veljače 2020. godine. Ispunjavanje olimpijskih zadataka i dalje obučavanje na sveučilištima moguće je na ruskom i engleskom jeziku.

Detaljne informacije o pravilima za sudjelovanje na Međunarodoj olimpijadi Open Doors: Russian Scholarship Project možete pronaći na web stranici projekta: od.globaluni.ru.
STUDENTSKI PROJEKTI

FSRacingTeam

Sveučilište u Mostaru
Fakultet strojarstva, računarstva i elektrotehnike
Matice hrvatske bb, 88000, Mostar
Bosna i Hercegovina


| e-mail: office@fsre.sum.ba
| Tel.: +387 (36) 337-001
| Faks: +387 (36) 337-012
| Facebook stranica