Lean proizvodnja – Unaprijedite poslovne procese uvođenjem Lean proizvodnje


Sveučilište u Mostaru, Fakultet strojarstva računarstva i elektrotehnike u suradnji s HERAG-Razvojnom agencijom Županije Zapadnohercegovačke - HERAG i lokalnim poduzećima organizira besplatni info seminar o Lean proizvodnji.

Lean proizvodnja predstavlja metodologiju organiziranja procesa s ciljem maksimiziranja njegove efikasnosti korištenjem pet principa, a kroz eliminiranje svih sedam vrsta gubitaka.

Osnovna postavka Lean koncepta je proizvoditi sa što manje zaliha, kapitala, ljudskog rada, neispravnih proizvoda, zastoja i čekanja, a s druge strane proizvesti baš onakav proizvod kakav kupac želi. Kao rezultat nameće se poslovanje samo kroz procese koji dodaju vrijednost za kupca.

Spremnost poduzeća da u što kraćem roku reagira na promjene na tržištu postaje glavni adut „borbi“ za tržište. Primjenom Lean koncepta poduzeće postaje fleksibilno i spremno odgovoriti na izazove tržišta.

Metodu je osmislila i razvila firma Toyota, a pod nazivom Lean postala je nezaobilazan faktor za unapređenje i optimizaciju svih vrsta poslovnih procesa.

Sudionicima info seminara bit će predstavljeno:

  • koncept Leana,
  • Lean alati za povećanje učinkovitosti u proizvodnim procesima,
  • iskustva implementacije leana od strane predstavnika lokalnih poduzeća i
  • Tvornica za učenje  kao edukacijsko okruženje koje je uspostavljeno pri Fakultetu strojarstva računarstva i elektrotehnike.

Info seminar je namijenjen  menadžerima poduzeća i  voditeljima poslovnih odjela koje žele optimizirati poslovne procese u poduzeću uvođenjem Lean alata.

Prijava na seminar se izvršava putem obrasca na linku, najkasnije do utorka, 12. studenog 2019. godine

Napomena: Seminar je besplatan

Vrijeme: Četvrtak, 14. studenog 2019. godine, 15:00,

Mjesto: Tehnološki Park Posušje, poduzetnička zona Osrdak, Rastovača bb, 88240 Posušje
STUDENTSKI PROJEKTI

FSRacingTeam

Sveučilište u Mostaru
Fakultet strojarstva, računarstva i elektrotehnike
Matice hrvatske bb, 88000, Mostar
Bosna i Hercegovina


| e-mail: office@fsre.sum.ba
| Tel.: +387 (36) 337-001
| Faks: +387 (36) 337-012
| Facebook stranica