O nama

FSRacing team osnovan je od strane studenata Fakulteta strojarstva i računarstva Sveučilišta u Mostaru za natjecanje "Formula Student". To je najveće i najbolje natjecanje u oblasti motornih sportova I studentskih inovacija u svijetu. Nakon početne ideje, preko brojnih razgovora i predstavljanja tim je konačno formiran 08. ožujka 2013. godine i trenutno broji 12 članova. Naš tim ima zadatak samostalno dizajnirati, izraditi i markentiški razviti svoj jednosjedni trkaći automobil s kojim će ići na natjecanja širom Europe. Budući da je projekt namijenjen isključivo studentima, cijelo vozilo, od dizajna do krajnjih finesa mora biti osmišljeno i izrađeno od strane studenata. Studenti imaju pravo samo na intelektualnu pomoć, te jednog profesora mentora. Kao što smo dužni sami dizajnirati i izgraditi, isto tako smo dužni sva sredstva potrebna za izradubolida sami pronaći.

Cijelo financiranje projekta temelji se na sponzorstvima i donacijama. Upravo zbog tog razloga tim je podijeljen na dva dijela, tehnički I marketinški dio koji broje podjednako članova. Marketinški dio ima zadatak predstviti projekt široj masi, te pronaći sponzore i donatore, dok tehnički dio za to vrijeme dizajnira, modelira i izrađuje pojedine dijelove. Nakon dvogodišnjeg rada i konačnog finaliziranja bolida Ammodytes, naš tim nastavlja s radom. U prvim mjesecima rada uspjeli smo izmodelirati cijeli bolid, na kojem je marljivo radio tehnički dio našeg tima. Dok marketinški tim traži sponzore i donacije, tehnički tim ispituje već izmodelirane dijelove u programima. Sa što više provedenim vremenom u radionici, otkrivamo sve lakša i jednostavnija rješenja za određene probleme.

Izgradnju samog bolida planiramo završiti do početka iduće godine. Nakon toga slijedi ispitivanje voznih osobina, sigurnosti i performansi bolida. Samo natjecanje održava se diljem svijeta a naš tim planira sudjelovati u zemljama Europe na ljeto 2018.-te. Naš tim je ponosan što ima priliku sudjelovati na ovom projektu te se nadamo da ćemo uz pomoć Sveučilišta u Mostaru te svih ljudi koji mogu pomoći na bilo koji način uspjeti u ovom projektu te predstaviti naše sveučilište, grad i državu na najbolji način.

FSRacingTeam

Formula student

Osnova projekta "Formula student SAE" je izazvati studente iz cijelog svijeta koji kao zadatak imaju projektirati i izgraditi jednosjedne trkaće automobile (bolide) koji se naknadno testiraju na natjecanjima koja se održavaju svake godine od 6.-10. mjeseca. "Formula Student SAE" je najveće i najbolje natjecanje te vrste u Europi. Pokrenuto je od strane „Instituta inženjera strojarstva“ (IMechE - Institution of mechanical engineers ), u suradnji s mnogim poduzećima u industriji. Natjecanje promiče razvoj karijere i izvrsnost u inženjerstvu, te je izazovan projekt koji pred studente postavlja zadatak da samostalno dizajniraju, izgrade, te marketinški razviju svoj bolid kao proizvod spreman za tržište. On omogućuje studentima praktičnu vježbu u dizajnu i proizvodnji elemenata u autoindustrijskom inženjerstvu. Potiče se timski rad u različitim situacijama: pod pritiskom te u uskim vremenskim rokovima kako bi se studenti pripremili za buduće stresno i sve kompleksnije poslovno okruženje. Zahtjeva se potpuna predanost u radu i projektiranju, mnogo neprospavanih noći i odricanja, ali sve u svrhu razvoja visokokvalitetnih mladih inženjera.

Sponzori

Kontakt

Mario Dragičević - Voditelj projekta (+387 63 437 959)
Filip Sabljić - voditelj tima (+387 63 886 272)
Ivan Lučić - marketnig (+387 63 702 138)

Sveučilište u Mostaru
Fakultet strojarstva i računarstva
Matice hrvatske bb, 88000, Mostar
Bosna i Hercegovina


| e-mail: office@fsr.ba
| Tel.: +387 (36) 337-001
| Faks: +387 (36) 337-012
| Facebook stranica